Label2 yg best..!

Friday, 3 February 2012

Asasi UIA - 1st Semester + the Result

Awal-awal aku cakap, tujuan aku buat post ni bukan untok riak2 or bangga yarh..
My aim : just to kongsi2 my story...to share my happiness..^.^


Untuk semester 1, subjek yg aku ambek :
1. Biology 1

2. Mathematics 1
3. English Lvl 6
4. Arabic Part 1


Yg masok pointer cuma math and bio jak...
Nampak senang rite...?! Dua jak..compare bdak2 matriks n asasi lain yg belambak2 subjek diorang amek..
Mula2 dulu aku pon pikir benda yg sama..
Tanpa segan silu dan pnuh yakinnya, aku target tuk dpt 4.00...(too ambitious)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
My Study

Sepanjang study tu, ndak lah susah-yg-amat pun..Mcm biasa la, ada yg senang, ada yg susah..
Carry mark aku pon, Alhamdulillah...kira cukup2 la untuk melayakkan aku tuk dapat A for both core courses..
But in the end, depends on my final paper la jgak..

Tahap struggle aku amat2 tinggi...
Yalah, kalau target pun ter'over, usaha pun kena la ter'over jgk kan..hihi
Sleep at 12..then wake up early at 5 or 6 to study..
Aku akan rasa sangat bersalah kalau xstudy even seminit masa terluang..(O.O")
Ada soalan, jumpa lecturers direct..lects aku pon baik yg amat2 baik..^.^


The Examination

MAsa Examination day...~

1. Math - Alhamdulillah....boleh kata agak senang la...(yakin)
2. English - Alhamdulillah...smua lancar...(yakin)
3. Arab - Alhamdulillah...kira leh pass la...(yakin)

4. Bio - Alhamdulillah.....HAMPEH!!! hahaha... seriesly susah tahap lagenda paper arytu...

Tahap frust aku towards the bio paper : sampai macam aku mau melahap spuas2nya makanan kat cafe bawah tu...bwahaha!! XD
Memang, tiada harapan lah mau dapat A..konpom suda tu...(miracle la kalau dapat pun)
Tinggal mau dapat A- or B+ jak..Whatever~~
Doa aku : "Ya Allah, berikanlah aku yg terbaik buat diriku.."

MAsa semester break, kami difahamkan soalan math arytu BOCOR(?!?!?!?)
Haahh?!Series bah? Aiyya...Cana ni?! Sudahlah arytu senang..xkan kena repeat agy..huhu
Tepaksa la repeat masa bukak sem 2 nanti...uhuhhu...
Xpa,redha jakla...ada hikmahnya..^.^

So, aku study la kat rumah........(dengan rela hati..hihi)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The Result

MAsa semester 2...
Sudah habes repeat Math paper...

Official result akan kluarr.....jeng3!!...nebes yg amat melanda diri..
Practice dulu untuk memasrahkan diri kalau rsult xbaek..hihi
Masok portal, check result...tadaaaa~~

BIOLOGY        : A-
MATHEMATICS : A

ARABIC           : A- 
ENGLISH         : Reading - Band 8/9
                       Speaking - Band 8/9
                       Writing - Band 6/9


Overall Pointer : 3.82....^.^
MasyaAllah..punyalah aku happy..besyukur sangat..
Terkabul doa aku untuk dapat pointer yg terbaik yg sesuai untuk aku..Alhamdulillah..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
p/s : insyaAllah...untuk sem 2,aku pun akan berusaha lagi...=)
(dun share this story with others...kalau baca,baca sorang..hekhek)

9 comments:

  1. ak mau share ngan kawan2 ak lar yg excited nak masuk uia tue. jumpa ngan abang sabrie. komfom 3.50++

    ReplyDelete
  2. wahh tahniah..tahniah..oklh 2..buat ikut buat teldn nih...tq tq

    ReplyDelete
  3. wahh tahniah2...berkesan jgk eh....bleh buat teldn nih..haha tq :D

    ReplyDelete
  4. perghh gile ahh anda ! ajar sikitt !!! :/ tahniah laa kaan . doakan aku pulak please ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini smua rejeki semata2..hehe
      insyaAllah..boley pnya~! Fighting! X)

      Delete
  5. Replies
    1. ha'ah ler..sebab xdak pekdah share tajuk nih..
      tajuk lain beta alu-alukan..hehe

      Delete
  6. Math 1 susah ke? Org cakap susahhh

    ReplyDelete

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...