Label2 yg best..!

Sunday, 25 August 2013

Mr.Bean 'Promote' Proton

Mesti ramai kita yg minat Mr.Bean kan..Aku sejak kecik minat gila kot~
In fact, sitkom Mr.Bean ni ditayangkan di beratus2 buah negara diseluruh dunia..
Sampai sekarang, masih banyak lagi negara yg tayang sitkom2 dia yg sejak 90an lagi tu..
Mcm kt Malaysia ni, biar banyak kali ulang, tetap jugak mau tengok..kaann~


Proton Dalam Mr.Bean

Dalam satu episode Mr.Bean, tajuk dia 'Tee Off, Mr. Bean', Mr.Bean guna Proton Saga Iswara sebagai salah satu propscene dalam crita tuh.
Haaa, hebat tak hebat sebenarnya Proton ni kt UK.. tau kan Mr.Bean ni asal UK

Masa tu dia tgh pukul bola golf..Asyik dia pukul2, bola tu tersumbat plak dalam ekzos kereta..
Haha! Tak ada logika langsung.. (Alarh, crita Mr.Bean, pernah ka lojik)




Proton Sangat Femes Di UK..!!


United Kingdom merupakan salah satu daripada pasaran terbesar Proton dulu.
Malah, Proton pernah jadi 'the fastest growing new car company' kat UK masa dia mula2 masuk pasaran pada 1980an melalui Proton Saga. (Haa, Proton yg kat crita Mr.Bean tu lar).

#Fakta : Proton telah menjual berpuluh ribu kereta di UK pada zaman 80an-90an..

Can you imagine how amazing Proton's market in UK was..! Aku mula2 dengar pon sangat kagum..
Sampai sekarang, Proton masih boleh didapati di UK.

Proton Waja Impian in UK
Proton Savvy in UK
Proton Saga Iswara 1.5 in UK













 ======================================================================
 Baru2 ni plak, Proton ada keluarkan kereta baru ==> Suprima S 
 
"Kereta baru ni akan mengubah persepsi masyarakat mengenai Proton",
Kata Tun Mahathir.



Masa first2 keluar dulu, ramai yg compare Suprima S ni ngan Toyota Vios yg kluar 2hari selepas tu.
Jangan terkejut sebab ramai jgk yg prefer amek Proton sebab ciri2 dia, plus harga dia yg lebih murah (gear automatik).


And you know? Suprima S is rated as one of the safest car in the world~
*Dia dapat 5 bintang di dalam ujian keselamatan ANCAP*
 Mesti ramai yang belum tau lagi ciri2 hebat yg ada pada Proton baru ni kan..

Aku yang mula2 xminat pon jadik minat..!

Klik atas ni =)

p/s : so, what do u think of this new car?
*credit to http://a4rzero.wordpress.com for all the informations.

5 comments:

  1. Salam singgah, wah, nak layan cerita Mr Bean lepas ni. Macam tak percaya je. studioous.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. I love the new car...sesuai untuk orang-orang yang baru sahaja memulakan kerjaya....as a first car lepas graduate heheh

    ReplyDelete
  3. seriusly ak suke kereta ni..hrga memang la mahal kalau g banding ngn kreta biasa cm waja..tp kalau g banding ngn kereta yg sama specs konfem lebih untung..jom support produk sendiri :)

    ReplyDelete
  4. aku memang dh lama bangga

    ReplyDelete

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...