Label2 yg best..!

Friday, 31 January 2014

1st Sem 1st Year : Final Paper & Result

FINAL EXAM

Setadi week sebelum final paper, ada lar dalam seminggu.
So I utilized that week very wisely. Tapi still xcukup sebenarnya,
Lecture note berlambak gila mau baca..huhu..
Tapi so far, hmpir smua sabjek sempat baca smua la. Ada lar 2,3 topic aku tinggalkan.
Yg mana nmpak mengarut tu, aku abaikan. Kalau msuk exam, tawakkal sudeeyyhh..

Jadual Exam Final.


Tiap malam tidur lewat, pkul 1, pkul 2. Kadang tu bukan aku mau, tp memang xboleh tidur.
Stress gila bangun pagi, otak xfresh. Aarrgghh. Dengan tension mau hadapi paper, tambah plak xcukup tidur..huhu..betapa aku cuba utk tenangkn minda aku each time aku masuk dewan exam. Tp, berbekalkan selawat, baca doa, insyaAllah ketenangan tu ada.


Taik..Semalam mimpi hantu..=_='


Mcm aku ckp kt post sebelum nih (klik sini), berbekalkan carrymark cikai2, aku mmpu jawab paper final dgn tenang.
Bagi aku, final paper yg paling senang, was Anatomy. Soalan dia direct gila, dan soalan berulang dari past year. Xsia2 pagi tu aku revise past year question. ;)

Then diikuti Physiology. Aku syukur gila, soalan2 dia xbelit2 mcm quiz2 dia. Aku jawab pnuh absolute certainty. So as u know, carrymark Physio aku cuma 23/40. So...yah. Heh

Lepas jawab paper Anatomy..with Dr.AbuBakar

Islamic Input, boleyh lar. Boleh jawab smua, cumanya, masa xcukup sgt kot.
Tulisan aku, sehina2 cakaran ayam serama. Kesian Dr.Mokhleseur pening baca. 

Pharmacy Practice, sabjek yg pling aku takut. Jangaaaaaanlah repeat sabjek nih, chaebal~
Carrymark aku xsmpai separuh kot. Teruk gilak. Tp, luckily, soalan final dapat jawab jgk. Terutama soalan 10 markah yg dia tanya pasal ubat2 utk Sembelit. Kaa cirit birit..Ntah... Yaayy..! Haha

"Baru hafal topic ni tadi!! Yaaaaaaaagghhhh!!"

Paper UNGS..Satu2nya paper yg aku target A. The one and only, betapa berharapnya aku dgn paper nih. Tapi...malangnya.,,soalan final dia...sob sob.
Soalan x susah, tp, masa xcukup. Aku amek masa banyak sangat jawab soalan awal2.
Aku punya cuak, tulisan aku lg hina dri tulisan masa jwb Islamic Input. Hohoho.

RIP my handwriting. Harap2 lecturer faham..

Soalan paling mengada-ngada susah, adalah paper Physical Pharmacy
Bapak aaaaarrhhhhh...aku punya yakin sebelum masuk exam hall, tetiba masa jawab paper, smua aku blank. Soalan dia, mcm diterbangkan khas dri India. Ntah benda hapa dia merapu2. Aku ndak tau apa dia mintak, so, aku ndak tau la mau tulis apa.
Soalan 4 markah, tp cara aku jwb... macam dia bagi markah bonus. -.-

Poyo2 jap sebelum jwb paper PhyPharm. Ini sbb xtahu lg soalan dia susah. lulz

Soo, mcm tulah crita aku jawab paper final. Apa2pon, xsia2 pengorbanan aku. Gittew..
Pointer, naaaanti lama sket aku bagitau. Skarang ni, risau2 kalau bdak batch aku baca.
Terdedah segala aib. Haha..nanti2 lah. Yg mengejutkan, aku xdak C or C+. Nampak mustahil kan!! Tp kita amalkan konsep kun fayakun. ^__^

P/s : nothing is impossible with Allah's Mercy..

5 comments:

  1. Betulka tulisan mcm tu.Tq sbb share entry ni..skrg mmg tgh stress ngn carrymark.final exam next 2 weeks.doa2 kan.

    ReplyDelete
  2. tumpang tanya nama fb enta please...ana student cfs course pharmacy in shaAllah

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing! Slept at 1 or 2 time exam mmg dh mnjadi kebiasaanya. But, for sure its not good la.

    ReplyDelete
  4. Thanks for sharing! Slept at 1 or 2 time exam mmg dh mnjadi kebiasaanya. But, for sure its not good la.

    ReplyDelete

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...