Label2 yg best..!

Tuesday, 28 May 2013

Asasi UIA - 4th Semester + The Result

Aku pemalaaas!! Aku pemalaaas!! Aku pemalaaas!!
Arrrrrrggghhhhhh~~


The 4th n final semester was my bussiest semester ever!!
Dengan assignment yg berlambak..
Dan masa tu jugaklah spirit study aku suddenly lesap! I mean, please, not nooowww! O_O'
Before this in my previous semesters, I did said that aku makin pemalas..
Tapi sem ni lagi lagi lagi malas..Aiyyoo..

Aku sebok ber'procrastinating dengan........
Online? bukan..
Baca novel? bukan...
Kuat tidur? bukan...
berKpop? bukan...
Tapi aktiviti pling xberfaedah : melepak  *chring chring*
(thanks to Wan Telur yg setia menjadi peneman aku melepak borak2 buang masa..haha)

Silap aku..sebab memang before this aku nekad yg final sem ni aku mau relaks2 sket..
Kononla sebab kan ini sem terakhir, "lepak laarr"..  :-/
Dandan memang begedik santai lar aku kat bilik..

Gedik,cek..santai,cek
Kalau dulu, meja study tu lah jadi my best buddy..
Tapi sem ni memang tak arhh..
Tambah2 bilik aku yg makin sejuk depan padang..(depan jer, turunnye x..>.<)
Katil empuk jd my new bestie, baring2 merenung ceiling berspider-web..

"Quizzez?? Blatantly TERUK!"
"MidSem results?? Outrageously HINA!"
Enaf enaf..terhina sgt dh ni.. :'(

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
My Study


Penat sedih2, jom kita sembang2 pasal my study this semester..
Sem ni, sabjeks-sabjeks yg aku ambek are : Biology II, Math II, Understanding Islam dan English for Academic Purpose.
Dengar nama sabjek pn terrifying enough kan..Yet they are!

Biology II - Susah tapi best. My faveret subtopics are Immune System, Biotechnology & Hormone. "Korang2, menarik kan?!" kata Mdam Shafiyyah.. (klw mdm,ape je yg xbest)
Mathematics II - Err, kadang2 susah..Tpi aku kan minat Math..so, boleh la jgk..Alhamdulillah xbeban.
Understanding Islam - S.U.S.A.H..Padahal stadi Pndidkan Islam ja..Tp, entah, dia exam-oriented kan..agak payah jgk~
E.A.P - Buat research..Mula2 tu blur jgk, tp lama2 best..seryes..Tp bnda ni leceh.. lalala

Ngan ustaz Zizi yg 24tahun sangat..XD

The girls

















cik Hanis ngan cik Wahida
With lovely Mr Skeleton =)

=======================================================================
The Hostel

Scarily, this semester, kami ada sorang rumate baru..And he indeed scary!
Chey..hehe..xlar scary, cuma dia, cana erk..Baik jaa, tp, err.. scary (?)..ntah lah..  
Dan di bilik aku slowkan volume suara aku kalau menyanyi..Takut dia marah..ngehehe
Tapi kat tandas, haaa, mmg aku all out nyanyi lagu Whitney Houstan..harharhar
Pedulik hapa aku..Junior je poonn yg share tndas ngan kami..Tpi smua tegap lagi menakutkan..
Whatever, senior rulez..>_< 

 
========================================================================
The Result
 Tanpa segan silunya, aku isytihar target aku utk final sem nih, aku mesti dapat atleast CGPA 3.90.
 (Over tak?) >.<
Yelarh, JPA bukan senang woo..U know, quota bla3x~
Tp benda ni mmg sgt2 sukar, sebabnya, dengan menggunakan kemahiran aku mengira pointer sejak form4, pointer paling tinggi aku boley capai pon 3.897...
Paling tinggi uolls..nguweek
Midsem

Aku still ingat markah2 MidSem aku arituh...
Math -> Alhamdulillah dapat 84%..Dapat jgek A-
Bio -> A- 76%..no komen..=_=
UI -> Complete Massacre! 14/20. Mmg punah harapan gua tuk dpt A msa final..wuwu
Honestly midsem senang..yes, including Bio & UI..*walaupon
Berbunga2 ja masa jawab paper..
So, agaks cekewa cikit jugek dgn result..
Well, takdir Allah..I believed there will be hikmah behind all this..
Makin rajin mengkali??

Rajin? heh.. Mmg tak arh~

Finale


However, Alhamdulillah, despite my laziness + menyesal kejap2, aku dapat jwb paper final dgn bahagianya.*wink (Tp tulah, takut peristiwa midsem berulang~huhu)
Math : Sabjek ni mmg target A insyaAllah..Carrymark,ok..Tersemat harapan dictue~
Bio : no komen...=_=..Carrymark, terendah dlm sejarah aku kt UIA..haha
UI : Carrymark aku alhamdulillah sgt..Walaupun midsem rendah, presentation+assignment bnyk mmbntu. Dan aku paling happy, aku suka sgt2 paper final! Dia guna format baru, more to critical thinking..Mmg aku goreng maut lah part essay..insyaAllah, ada harapan g..


OK enaf dengan ayat2 merapu aku, here is the result..
Math --> A
Bio --> A-
UI --> A
EAP --> A-

GPA  = 3.863

Tapi yg paling membuatkan aku hepi gila2, aku pnya CGPA.
3.914
Ok, mata tebeliak kejap..O.O

I was soo shocked yet soo happy!
Mati2 aku risau dulu..but Alhamdulillah..
Walaupun dgn usaha aku yg xseberapa (MALAS tepatnya), but still the final outcome is beyond my expectation..
Rezeki Allah semata2..I believe that this is among the hikmah of my previous failure~
Moral of the story : Sabar & Redha, Allah is there..^_^


Well, that's all I wanna share..Throughout my entire life in UIA, I feel soo blessed by the bounties given by Allah..Alhamdulillah~ =)

Lab terakhir yg mmg terakhir

Do read all my previous similar entries..^__^

=> Sem 1 (sini)
=> Sem 2 (sini)
=> Sem 3 (sini)


2 comments:

  1. Bro.. Cpat update result... Nk taw jgak!

    ReplyDelete

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...