Label2 yg best..!

Thursday, 10 January 2013

Kalau Aku Jadi Haiwan...

Pernah tidak kita terfikir, kalau kita bukan manusia, mungkin ada haiwan yg sesuai dengan kita..
Jadi, moh kita sama-sama berangan...

If I wasn't a cat, I would be a......

Kalau aku jadi...

1. Kupu-Kupu
(bukan kupu-kupu malam ok..aiguu)

Mesti best, terbang bebas..Kalau pompuan, dia bajet ayu hinggap2 kat bunga..
Kalau jumpa geng, ngumpat berketawa sopan..*hmm-hmm-hmm
Ada sayap yg besar, chantek, warna-warni..Huwaaa..mcm best btul lifestyle diorang..

"Madu hapa nih..Habbatus Sauda kaa?"

Tapi!! Jangka hayat kupu-kupu sgt pendek, paling lama pon xsmpai setahun..
Paling ringkas pon seminggu..Haaa..takmau lar jadi kupu-kupu~~


2. Kucing

Mesti best, selalu kena belai oleh tuan..Dimanja-manja, disayang-sayang, digeletek..hihi
Pastu kucing ni comel, pipi gebu, mata bulat..Takyah buat2 muka kiut, sebab memang natural kiut~
Nama2 kucing pon best, si Comel, si Bulat, si Siti, si Comot, si Memey, si Boboi..
Even Datok Najib pon ada kucing..Best seyh jadi kucing Najib, makan sedap ~harharhar

Siyes Papa Jib nmpak comel..^__^

Tapi!! Mesti dalam rumah Najib ada Rosmah kan! Aiyoo...O.O'
Scaary dooowwhh..Msti makcik tu garang gila..Takmau lar jadi kucing~~
(sorry mama Mah..gurau jewr~ekeke)


3. Harimau

Haarrr..Jadi rimau best! Sebab rimau kuat & tegab...eh, tegap..
And harimau ni digeruni haiwan2 lain..Tadak sapa brani lawan..Kecuali manusia la, main tembak2.jahat. (kau lah tu kan)
Pastu rimau ni gigi dia tajam..Kalau makan, xrisau kalau daging tu liat, semua pon boleh ngap~
Espesyeli harimau Cheetah..Laju gila dia lari..Pegi skolah pun xperlu naik bas, lari jaa..

"Ahah..mana mana?"

Jap, rimau boleh skolah ka? =/
Alaarr..harimau ni tak boleh skolah plak en..huhu..Takmau lar jadi rimau~~
(eh, knapa rasa diri ni sedikit bodo ek)


4. Burung Hantu

Wooooaaa..burung paling cool aku penah tengok..Gothic gothic emo jaa kan..
Not only they seems cool-like-a-boss, sometimes they are also very cute..
Pastu jenis yg suka stay up malam2..Malam berjaga siang terbongkang..Mmg 'remaja' betollah~
Dengan mata yg bulat, sinis dan tajam, sekelip mata jaa dpt detect mangsa...Ngapp! burbb..alhamdulillah

"Sapa kejutkan aku siang-siang buta nih.."

Taaapi kaaan..Burung hantu ni suka stay up malam..Pastu malam kan gelap dan sunyi..dan seram..
Daaan..OK aku mula terbayang mcm2..O.O..brbrbrbr..hesh, takmau lar jadi burung hantu~~



Haahhh..Penat mikir nak jadik bnatang apa..
Tapi ada satu perkara yg kita terlepas pandang..
Allah ciptakan kita sebagai manusia..daan..

- Manusia adalah sebaik-baik makhluk ciptaan Allah SWT -

Firman Allah Azza wa Jalla

sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik -baiknya
 [At Tiin, 95:4]


So, bersyukurlah kita diciptakan sebagai manusia...^____^



p/s : sayangilah binatang sebab diorang comel..sayangilah lah aku jugak sebab aku pong comel.....jeles lettew~~


5 comments:

  1. Nasiblah kita dijadikan sebagai manusia..Singgah kat blog kawn2 hari minggu sambil rest and baca byk yg terbaik kat sini best lah follow terus

    ReplyDelete
  2. wahh entry yang simple ...tapi best bila di baca :)

    ReplyDelete
  3. so funny n knowledgeable

    ReplyDelete

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...